dimecres, 22 d’agost de 2018

Per què oblidem els llibres que llegim

Al juliol el diari El País va publicar un article que és titulava: 'Per què oblidem els llibres que llegim?'. “Gairebé sempre recordo on era i recordo quin era el llibre. Tinc en ment l'objecte físic”, explicava Pamela Paul, editora de The New York Times Book Review, a Julie Beck en un reportatge a The Atlantic. I afegia: “Recordo l'edició, recordo la portada, normalment recordo on me'l vaig comprar o qui me'l va regalar. El que no recordo —i és terrible— és tota la resta”. 

Segons l'article de El País: "hi ha algunes raons científiques que ho expliquen, i tenen a veure amb el que s'anomena 'corba de l'oblit', que és la velocitat amb la qual oblidem una cosa, i que és més intensa durant les primeres 24 hores després d'haver après alguna cosa, tret que es repassi. Això explicaria que els llibres que es llegeixen d'una tirada, o les sèries que es devoren en una sessió, s'oblidin més fàcilment: no s'ha fet treballar la memòria de recuperació".

Si voleu saber més sobre el per què d'oblidar-nos de les històries que expliquen els llibres que llegim, podeu consultar l'article complet en aquest enllaç. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada