dilluns, 4 de juny de 2018

Les biblioteques recomanen

'Yo veo en la oscuridad', de Karin Fossum


Nascuda a Karin Mathisen, va treballar com a taxista i més tard a hospitals, residències d’avis i de rehabilitació de toxicòmans.

En 1974 va publicar per primera vegada un llibre de poemes, continuant després amb un de relats curts i finalment amb novel·les policíaques. Va ser amb aquestes últimes que li va arribar la fama i amb les que ha rebut molts premis, com el Glass Key, el Martin Beck o l'atorgat per el diari Los Ángeles Times.

Fossum es considerada com una de les més importants autores de novel·la negra a Noruega i la seva obra ha sigut traduïda a més de vint idiomes. Cal destacar entre les seves novel·les més conegudes títols com No mires atrás, El ojo de Eva, Presagios  o  Segundos negros,  tots ells protagonitzats per l’inspector Jakob Skarre.«Todo el mundo tiene cualidades, todo el mundo tiene algún talento, todo el mundo tiene derecho a que se le respete por lo que es. Eso es lo que nos gusta pensar a los humanos. Pero hay individuos podridos, y yo soy uno de ellos, lo admito.»


Sinopsis:

Riktor treballa com a infermer a una residència de gent gran. És un home poc social, sense amics, maniàtic, obsessiu, la seva única afició es seure al mateix banc del parc i observar la gent que ve i va. 
Riktor s’ha dona que no és com la resta de la gent, se sent especial, diferent, té comportaments que no serien ben vistos per la resta dels seus companys de feina, ni per la societat.

Un dia és detingut a casa seva per la policia, acusat d’un crim que ell no ha comès. Però amaga un secret, ha de fer tot el possible per què no ho descobreixi ningú.

Podrà netejar el seu nom sense que ningú ho descobreixi?

Karim Fossum ens narra aquesta novel·la en primera persona. Novel·la curta però contundent amb una trama diferent, inquietant on analitza la ment del assassí i el comportament humà.


La critica ha dit:

«Una gran escritora y exploradora de la mente humana.»
Jo Nesbø

«Como Patricia Highsmith y Ruth Rendell, Fossum es una maestra en el arte del terror psicológico.»
The New York Times

 «Un thriller psicológico inolvidable escrito desde la perspectiva de un enfermero sádico.»
Library Journal


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada