divendres, 2 de febrer de 2018

‘Debat a Bat’, fomentar l’esperit crític entre els joves

La biblioteca Elisenda ha estat una de les 12 biblioteques seleccionada de la Xarxa de Biblioteques Municipals per participar la projecte ‘Debat a Bat’, una iniciativa que té com a objectiu desenvolupar l’esperit emprenedor, la participació i el pensament crític dels joves.


Una altra finalitat del projecte és descobrir als joves els àlbums il·lustrats i noves formes de lectura i escriptura. El ‘Debat a Bat’ és un espai per jugar però també per reflexionar. El projecte, que tot just acaba de començar, va adreçat als joves d’entre 12 i 16 anys de Montcada. El primer ‘Debat a Bat’ ha tingut com a fil conductor la guerra. Els joves han fet unes dinàmiques participatives al voltant d’aquesta temàtica amb la finalitat de treballar la reflexió, el diàleg, l’escolta i el treball en equip.

Per aquest primer ‘Debat a Bat’ s’ha treballat l’àlbum il·lustrat ‘L’enemic’ de Davide Calí, il·lustrat pel Serge Bloch i s’ha reflexionat sobre grans dubtes com ara: una persona por matar una altra encara que li diguin que és enemiga? Només el diàleg pot acabar amb una guerra?
Els següents ‘Debat a Bat’ treballaran amb dinàmiques participatives aquests temes i aquests dos àlbums il·lustrats: Allò que no es veu amb l’àlbum il·lustrat ‘Flotante’ de David Weisner i el que dius i no dius, amb ‘L’univers Than, la cosa perduda’ de Shaun Tan.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada