dijous, 8 de febrer de 2018

Comença l’any Montserrat Abelló
Montserrat Abelló va ser una poeta i traductora considerada una de les veus indispensables de la poesia catalana contemporània. Just el mes que Montserrat hagués fet 100 anys, la Institució de les Lletres Catalanes, amb els hereus de l’escriptora i la col·laboració d’una cinquantena d’entitats i institucions, han posat en marxa ‘l’any Montserrat Abelló’, amb l’objectiu d’aconseguir “que l’imaginari, la vida i l’obra de la poeta estigui molt present durant els propers mesos”. Per això, es duran a terme una sèrie d’actes m ara conferències, recitals, exposicions, etc.

Abelló (Tarragona 1918-Barcelona 2014) va ser l’autora d’una dotzena de llibres i d’una trentena de traduccions, alhora que va contribuir a difondre a l’estranger l’obra d’autors catalans com Salvador Espriu i Mercè Rodoreda.

La poeta va viure la República, la guerra i l’exili de més de vint anys a Xile. Abelló va ser una dona que sempre es va posicionar a favor del feminisme i del món literari de les dones així com també va ser una gran defensora de la llengua catalana ja que, tal i com ella mateixa va deixar escrit, “és la que ens dóna identitat”.

Si voleu saber més sobre la seva obra, en aquest enllaç podeu consultar els llibres que tenim d’aquesta autora a les biblioteques de Montcada i Reixac. Altres enllaços d’interès:
Generalitat de Catalunya. Any Montserrat Abelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada