dimecres, 14 de febrer de 2018

Autors del mes


Aquest mes de febrer et convidem a donar-te una volta per les nostres exposicions dels cicles de novel·la i novel·la juvenil.

Comencem per la tria d’obres d’ Úrsula K. Le Guin, morta aquest passat mes de gener i que va ser un referent de la ciència ficció de les últimes cinc dècades per diversos motius: per la força i l’enginy de les històries que plantejava, per la humanitat dels seus personatges i també per la qualitat de la seva prosa. Rere aquest tres elements, hi batega una consciència feminista que va singularitzar la seva producció en un gènere, el de la ciència-ficció, on abundaven els homes.

 “Quan era adolescent vaig perdre l’interès per la ciència-ficció perquè només hi sortien homes blancs que lluitaven per conquerir l’Univers”, recordava el 2005. Als llibres de Le Guin, la violència és arraconada sovint per problemàtiques socials. Traduïda a més de 40 llengües, l’obra de Le Guin va aconseguir en diverses ocasions el Nebula i l’Hugo, dos dels premis més importants de la ciència-ficció i també el National Book Award, el 1972 i la Medalla d’Or de les Lletres Nord-americanes, el 2014.

 
Si voleu llegir més sobre l’autora us recomanem que visiteu l’apartat d’actualitat literària de la Diputació de Barcelona i llegir aquest article sobre l’autora al diari El País.

I també aquest mes pots fer una ullada als títols publicats per Andreu Martín (Barcelona 1949), escriptor i guionista català.
 
“En 1987, després d’aconseguir bastant d’èxit amb les seves novel·les de gènere negre per adults, Martín va començar a col·laborar amb altres dos guionistes d’historieta, Juanjo Sarto i Jaume Riera. Amb el primer va desenvolupar una sèrie de sis aventures i to ecologista ‘La natura en perill’ i amb el segon va crear el detectiu Flanagan del que s’han publicat fins el moment un total de dotze novel·les. Segons Martín, el sistema de treball flexible que havia après a desenvolupar com a guionista i l’afinitat en els gustos va afavorir la col·laboració”.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada