dilluns, 29 de gener de 2018

Les @bibsmir recomanen


Nosotros en la noche, de Kent Haruf


Kent Haruf és un autor nord-americà força desconegut al nostre país. Als EEUU ha rebut diversos premis per una carrera literària que es va iniciar als 41 anys i que compta amb un total de sis novel·les.  El llibre Nosotros en la noche (ed. Penguin Random House) és la seva última obra abans de morir de càncer als 71 anys. La va escriure quan ja sabia que la seva aventura vital estava apunt de finalitzar i inspirant-se en el seu propi matrimoni.


Els protagonistes d’aquesta història són un home i una dona d’edat avançada que viuen en un petit poble del Colorado. En la solitud de la seva viudetat, l’Addie decideix fer-li una proposta molt inusual al seu veí, amb l’única pretensió d’intentar ser feliç en l’última etapa de la seva vida.


És una història deliciosa i plena de sensibilitat. Potser la traducció al castellà no és massa exigent.


Aquest fet, però, no treu profunditat a una narració que trenca amb el clixé que es té o del que s’espera de la gent gran, a la vegada que és una història absolutament veraç i actual.


Kent Haruf ens obre una finestra a un món que existeix però que, massa sovint, sembla ser invisible per a les persones.


L’any 2017 es va fer una pel·lícula de la novel·la, protagonitzada pels cèlebres actors Jane Fonda i Robert Redford. Aquest film es va estrenar el passat setembre a la plataforma Netflix. 


Altres informacions d'interès:


Biografia
Del llibre
Tràiler de la pel·lícula

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada