divendres, 19 de gener de 2018

Autors del mes


Aquest mes et convidem a donar-te una volta per les nostres exposicions dels cicles de novel·la i novel·la juvenil.
Comencem per la tria d’obres de Umberto Eco:


Aquí us deixem una petita biografia de l’autor:
"Umberto Eco (1932-2016) va ser un escriptor, filòsof i professor italià autor de nombrosos assajos sobre semiòtica, estètica, lingüística i filosofia, així com també va escriure diverses novel·les, la més coneguda de les quals ‘El nom de la Rosa’.

Va treballar com a editor per a la RAI, la radio-televisió italiana, i va començar a exercir com a professor a Turín, Florència i Milà. En aquesta darrera ciutat, va entrar en contacte amb un grup d’artistes anomenat Gruppo 63, entre els que hi havia pintors, musics i escriptors. Aquest col·lectiu va influir molt en la seva carrera literària.

Umberto Eco va ser un distingit crític literari, semiòleg i comunicòleg, començant les seves obres narratives ja a una certa edat. També va cultivar d’altres gèneres com l’assaig.

Al llarg de la seva vida va rebre molts reconeixements, entre ells, el Premi ‘Príncipe de Asturias de Comunicación y Humanidades’ a l’any 2000. Tal i com ell mateix va recollir al seu testament, no se li pot fer un homenatge durant al menys 10 anys després de la seva mort, és a dir, fins el 2026.”
I també pots fer una ullada als titols publicats per Jack London:


Una petita biografia de l’autor:
"Jack London va néixer a Oakland (Califòrnia) el 1876. Va ser autodidacta, procés que va portar a terme a la biblioteca pública de la ciutat llegint llibres.
Va passar etapes de la seva vida com a vagabund i també a la presó.
La seva escriptura té gran plasticitat, estructura dramàtica i emoció continguda. Els seus personatges sempre estan al límit de les seves possibilitats.
La seva obra va minvar en els últims anys de la seva vida a causa de l’alcohol i de múltiples problemes de salut.”
Aquestes són algunes de les obres que trobaràs a les biblioteques de Montcada:
Asesinatos SL
Casa de Maphui
- Una aventura en el aire
Colmillo Blanco
Crida Salvatge
Martín Eden
El filón del oro
Relatos de los mares del sur
El rodamón de las estrelles
No te les perdis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada