divendres, 15 de desembre de 2017

Autors del mes

Aquest mes et convidem a donar-te una volta per les nostres exposicions dels cicles de novel·la i novel·la juvenil.

Començem per la tria d’obres de Miguel Hernández:Una petita biografia de l’autor:

Miguel Hernández Gilabert fou un poeta i dramaturg valencià, un dels més representatius de la poesia en castellà del primer terç del segle XX.

L'any 1930, comença a publicar poemes al setmanari El Pueblo d'Oriola i al diari El Día. L'any següent apareix de forma més regular a publicacions locals com Actualidad o Destellos. El 25 de març de 1931, amb només 20 anys, va obtenir el seu primer i únic premi literari de la seva vida concedit per la Societat Artística de l'Orfeó Il·licità amb un poema de 138 versos anomenat Canto a Valencia, sota el lema Luz..., Pájaros..., Sol.... El tema principal del poema era el paisatge i la gent del litoral llevantí, en el qual destacava la mar Mediterrània, el riu Segura i les ciutats de València, Alacant, Múrcia i en major mesura, Elx. 

I també pots fer una ullada als titols publicats per Gemma Lienas:Una petita biografia de l’autora:

Gemma Lienas va començar a escriure a mitjans dels 80, i des de 1985 ha escrit i publicat un gran nombre d'obres literàries destinades a adults, joves i infants. El 1986 va publicar la seva primera novel·la, Cul de sac, dirigida al públic juvenil. El 1987, guanya tres premis literaris: el Recull de Blanes, amb la narració El gust del cafè; l'Andròmina, amb la novel·la Vol Nocturn; i el Ramon Muntaner, amb la novel·la juvenil Dos cavalls. Del final d'aquest període és la seva novel·la juvenil Així és la vida, Carlota, que el 1990 guanya la menció d'honor de l'International of Books for Youth.

Obres més destacades:

No te les perdis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada