divendres, 4 d’agost de 2017

Curiositats del món de les biblioteques


La Biblioteca Humana (Human Library) és un projecte que va néixer a Copenhaguen (Dinamarca) l'any 2000 en el marc del Festival Roskilde, el festival d'estiu de rock i pop més important del nord d'Europa. L'esdeveniment que va donar origen a la Biblioteca va ser un servei de «préstec de persones» d'un catàleg de 75 en un espai habilitat per a això durant 4 dies, 8 hores al dia. Els inventors d'aquesta «biblioteca efímera» són dos germans danesos, Rony i Dany Abergel, amb l'ajuda d'alguns amics.

El lema de la biblioteca és «No jutgis un llibre per la tapa» i la idea de fons és crear un espai perquè es donin converses reals entre persones reals, que puguin fer canviar la visió i els prejudicis que podem tenir sobre determinats estereotips. Al catàleg que presenten online es veuen llibres titulats «mare soltera», «refugiada», «nudista», «objecte d'abús sexual», «musulmà», «homeless» entre uns altres. Són persones reals que esperen i aprecien les preguntes difícils que se'ls pugui formular.

Aquesta primera experiència pilot ha estat la inspiració per crear moltes altres que han convertit la «biblioteca humana» en un moviment a escala mundial amb l'objectiu de contribuir al canvi social.


Per a més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada