dilluns, 3 de juliol de 2017

Les @bibsmir recomanenA “Un dinar un dia qualsevol” Ferran Torrent fa un retrat d’una societat valenciana corrupta i interessada.

La novel·la es desenvolupa al voltant de dos eixos: l’especulació generada per la venda dels solars del València F.C. (Mestalla) i l’aparició del cadàver d’un adolescent marroquí en un abocador. El protagonista,és un periodista veterà, Marc Sendra, obligat a reconvertir-se en treballador autònom freelance, que comença un article sobre la crisi del València CF i la venda dels terrenys de Mestalla i acaba descobrint un rerefons més tèrbol. Marc Sendra comença a estirar un fil que conduirà a secrets inconfessables molt ben guardats que poden fer trontollar tota una societat molt escarmentada.

Ferran Torrent i Llorca és un escriptor i periodista valencià, un dels més prolífics en català gràcies que ateny una alta xifra de vendes. Des dels seus inicis ha sigut conscient de les dificultats culturals i lingüístiques del País Valencià, però, en certa manera, el seu èxit representa la culminació de la normalització lingüística als territoris de parla catalana. Un dels trets més característic dels seus escrits és que fa ús de les variants valencianes. El gènere que més ha treballat és el de la novel·la negra. A més, col·labora al programa de ràdio La primera pedra de RAC 1 des de fa diversos anys.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada