dijous, 22 de juny de 2017

Petit homenatge a Núria Bertran


Hem sabut de la defunció d’una persona prou coneguda del municipi, la Senyora Núria Bertran. Al marge del que suposa la desaparició de qualsevol persona, a la Biblioteca ens entristeix especialment, ja que ha estat una usuària assídua i fidel, segurament la degana, gran lectora, inquieta com poques, i ben lúcida, tot i la seva avançada edat.

La Núria ha estat la demostració perfecta de què l’ànsia de saber i d’aprendre no es limita en el temps. I que sempre i en qualsevol moment, pot haver-hi qualsevol qüestió per la qual interessar-se. En definitiva, dóna sentit al treball de les biblioteques, especialment com a servei cultural de proximitat accessible a tothom. Per descomptat, ens gratifica als que hi treballem, per haver triat aquest ofici. No podem oblidar, per exemple, com no fa pas gaire, la Núria ens demanava opinió sobre l´ús del llibre electrònic. I també cal destacar com li agradaven tots els temes de divulgació científica. Precisament, el darrer llibre pel qual va interessar-se és un títol de recent publicació: El gen: una història íntima, de l’eminent científic indi-americà Siddharta Mukherjee. Un text important que esperem tenir ben aviat.

I, recordant  com creia Jorge Luis Borges, que el Paradís seria alguna mena de biblioteca, és allà on ens volem imaginar la Núria, amb la seva aura de fada benefactora (com sorgida d’un conte), tot gaudint d’una eternitat il·lustrada. En qualsevol cas, lamentem profundament la seva pèrdua, i des d’aquí traslladem als seus familiars el nostre condol.


L’equip de la Biblioteca Elisenda de Montcada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada