dimarts, 6 de juny de 2017

Les @bibsmir recomanenAvui et volem recomanar el conte Per sempre més d’Alan Durant

Parlar de la mort als nens a la nostra societat, sempre resulta un tema feixuc i complicat per a molts pares que no saben con tractar qüestions tristes, doloroses i complexes. La mort és tan real com la vida, i si per als adults assumir-la pot resultar un fet traumàtic per als nens també ho és. Els contes ens poden ajudar a treballar la pèrdua i a tractar el dol, i un d’aquest contes és “Per sempre més” de l’Alan Durant amb il·lustracions de la Debi Gliori recomanat per a infantis de més 3 anys.

El talp, la llúdriga, el conill i la guineu viuen junts i feliços a la casa de l’arbre. La guineu, que era el cap de família i qui ho organitzava tot ,marxa un bon dia per no tornar mai més. Els seus amics angoixats la busquen per tot arreu fins que la troben freda i immòbil sota un roure, la van portar a casa i la van enterrar sota el salze, el seu arbre preferit. Tots queden desemparats i tristos, tant que creuen que no podran continua vivint sense la seva amiga. Però mica en mica la tristor i el dolor va deixar pas als records, i en parlar de tot allò que feia o li agradava a la guineu, els reconfortava. I d’això és tracta, de plorar, de recordar i de deixar passar el temps.

En l’aspecte més tècnic “Per sempre més” tracta el tema de la mort d’una manera molt acurada, clara i sincera però amb la dolçor necessària perquè els nens es sentin protegits malgrat el dolor de la pèrdua. El conte està acompanyat per unes excel·lents il·lustracions de gran sensibilitat, tendresa i bellesa, que faran a l’infant identificar-se amb cadascun dels personatges i amb els seus sentiments.

A la nostre secció infantil trobareu molts documents per afrontar el tema de la mort, i d’altres amb nens.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada