dissabte, 6 de maig de 2017

Lliurament dels premis de la VI edició del concurs Petit Poeticae

Izan Drago, a la categoria A (nascuts entre 2010 i 2007), i Alba Maldonado, a la categoria B (nascuts entre 2004 i 2006), han estat els guanyadors dels premis del concurs de poesia escrita per infants Petit Poeticae 2017. Els poemes guardonats són El rap i L’època medieval.

Ell jurat també ha volgut reconèixer el treball d'altres participants amb quatre accèssits. Un a la categoria A, corresponent al poema Un món millor, de Biel Baldó Forniés. I tres accèssits a la categoria B, corresponents a El mar, d’Emma Massana, La meva nit, d’Ainhoa Rodríguez i El tauró, d’Ancuta Constantin.

Els guanyadors del concurs amb la Regidora de Cultura i Patrimoni, Mònica Martínez

En aquesta VI edició del concurs han presentat els seus poemes un total de 175 nens i nenes. Cal destacar l’alta participació un any més i l’estimulant presència d’acròstics i poemes visuals presentats que palesen el fruit dels tallers i sessions escolars que s’han realitzat els darrers anys. Molts dels alumnes de diferents escoles van assistir a les sessions del taller “La poesia al teu abast”, organitzada per la Regidoria de Cultura. En aquest sentit, com altres anys, la Biblioteca Elisenda de Montcada també va organitzar un taller per incentivar l’escriptura poètica entre els infants, a càrrec de membres del Grup 7 de Cors, amb l’especial participació dels alumnes del Centre Obert Font Pudenta de Aldees Infantils SOS.

El veredicte del concurs s'ha fet públic ahir a la tarda a la Biblioteca Elisenda de Montcada en un acte que ha comptat amb l'actuació d'alumnes de les aules de música i teatre de la Regidoria de Cultura i Patrimoni i que ha comptat amb una cinquantena d'assistents. 

La Regidora de Cultura i Patrimoni, Mònica Martínez, ha estat l'encarregada de lliurar els guardons. En el seu discurs de presentació ha felicitat els participants pels seus treballs i els ha animat a continuar escrivint poesia. També ha declarat que el govern municipal seguirà apostant per la cultura i per les iniciatives que serveixin per fomentar les inquietuds artístiques dels infants.

Els alumnes de l'Aula de teatre han llegit poemes escollits de Joana Raspall i Gloria Fuertes. Un cop lliurats els premis, els nens i nenes guanyadors han llegit les seves obres davant el públic assistent.

A continuació podeu llegir els poemes guanyadors i els accèssits dels concurs.

Poemes guanyadors:

CATEGORIA A: NASCUTS EL 2010, 2009, 2008 i 2007

El rap, d’Izan Drago:A aquesta categoria s'ha concedit el següent accèsit:

Un món millor, de Biel Baldó Forniés:CATEGORIA B: NASCUTS EL 2006, 2005 i 2004

L’època medieval, d’Alba Maldonado:Vista la qualitat  dels poemes presentats el jurat acordà concedir tres accèssits:

El mar, d’Emma Massana:La meva nit, d’Ainhoa Rodríguez:El tauró, d’Ancuta Constantin:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada