dimarts, 23 de maig de 2017

Les @bibsmir recomanenAvui et volem recomanar el treball de César Bona, mestre finalista del Global Teacher Prize (el Nobel del mestres): “Les escoles que canvien el món”.

Cada cop més, escoltem com els països nòrdics tenen el millor nivell educatiu, com de bé eduquen els nens a Finlàndia o quin nivell tan alt tenen les escoles a Suècia; César Bona proposa conèixer exemples de bones pràctiques més properes.

Mostra escoles rurals, públiques o concertades, amb alumnes d'infantil i de primària, altres, a més, de secundària, de batxillerat o d'FP, però totes aquestes són «escoles Changemaker» repartides per tot l’Estat Espanyol.

Les escoles Changemaker, treballen amb un model educatiu que fomenta l’empatia, el treball en equip, la innovació o l’educació emocional entre d’altres competències personals, complementades amb les assignatures més tradicionals. Aquests centres compten amb alumnes motivats, mestres compromesos i pares cómplices.

La filosofia d’aquests es basa en fer partícips als alumnes amb unes classes més dinàmiques on tots els alumnes són protagonistes. Molts especialistes coincideixen en que avaluar no és sempre equivalent a fer exàmens. També es desmenteixen falsos mites, com que als cursos d’educació infantil s’hi va a jugar i a l’educació primària s’ha de començar a treballar. 

Llibres que ens fan pensar sobre l'educació al nostre país, demostrant que els nens poden aprendre d'una manera diferent amb bons resultats, i el més important tenir alumnes motivats.

A les nostres biblioteques tenim un ampli ventall de materials que ens expliquen els models d’educació, els avenços i com es poden aplicar a les nostres vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada