dilluns, 8 de maig de 2017

Les @bibsmir recomanenQuè és la felicitat? Com podem aconseguir-la? Segur que tots nosaltres ens hem fet aquestes preguntes més d’una vegada al llarg de la nostra vida. I potser fins i tot hem trobat respostes, però no hem pogut o no hem sabut posar-les en pràctica, com a mínim durant molt de temps, ja que sembla que això de la felicitat és un estat transitori, efímer, difícil de conservar. La societat actual ens empeny a viure cada cop més ràpid i amb noves necessitats. Malalties com la depressió i l’ansietat estan a l’ordre del dia al nostre entorn, tot i que en teoria vivim en el primer món i gaudim de comoditats que els nostres avantpassats no haurien ni imaginat que poguessin existir.

La religió i la filosofia són les disciplines que tradicionalment s’han encarregat de tractar aquestes qüestions, però des del segle passat la psicologia i la psiquiatria han pres el testimoni com a ciències capdavanteres en l’estudi i la solució de les raons de la infelicitat. Actualment, els avenços en investigació han permès obrir noves línies de treball i enllaçar els descobriments realitzats en diferents camps del coneixement per fer descobertes reveladores.

A les nostres biblioteques tenim un ampli ventall de materials que ens expliquen el significat d’aquests avenços i com es poden aplicar a les nostres vides. Avui et volem recomanar el treball de Martin E. P. Seligman: La auténtica felicidad.

A través de l’anomenada “psicologia positiva”, que dirigeix la seva atenció a les fortaleses humanes, Seligman ens explica com identificar el millor de nosaltres mateixos i desenvolupar aquests aspectes per aconseguir una vida d’acord als nostres interessos i necessitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada