dilluns, 24 d’abril de 2017

Les @bibsmir recomanenEn els primers compassos d’aquesta novel·la d’Ildefonso Falcones veiem l’Arnau Estanyol, el protagonista de “L’esglèsia del mar”, com un home ancià i respectat a la Barcelona del 1387, i que cau en desgracia per la revenja dels Puig. La seva caiguda i mort la presència un nen, l’Hug Llor, orfe de pare i que va tenir l’Arnau com a mentor. A partir d’aquí la historia es centra en la vida i avatars de l’Hug, que tindrà vocació de constructor de vaixells però a qui la vida donarà tantes sorpreses que el faran ser un enamorat del cultiu de les vinyes i un autèntic expert en vins. Entremig, el seu amor inconclús per una jove jueva, el seu matrimoni turmentós amb una jueva conversa a la que salvà la vida i el seu definitiu gran amor, per una noia russa a la que també va salvar la vida.

En una Catalunya convulsa, en la que es succeeixen varis canvis en el tro de la Corona d’Aragó, guerres i disputes de tota mena, ni l’Hug ni els seus tenen la vida gens fàcil. En una societat on el poble és presoner d’uns nobles corruptes i capriciosos i d’una Església rígida i intolerant, gaudireu veient la lluita d’aquest home per tirar endavant sense sacrificar la seva dignitat, seguint el consell del seu admirat Arnau Estanyol de no agenollar-se davant de ningú.

Ildefonso Falcones, amb la seva primera novel·la ”L’esglèsia del mar”, ambientada a l’època en que les gents humils de Barcelona van construir l’esglèsia Santa Maria de la Mar, es va convertir en un fenomen literari. Aquella novel·la es va publicar a més de quaranta països i va consagrar Falcones com un dels novel·listes experts en la Barcelona medieval. Ha escrit també “La mà de Fàtima”(2009), ambientada a Granada al segle XVI, i “La reina descalça” (2013), una història de dues dones avançades al seu temps a la Sevilla del segle XVIII.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada