dijous, 13 d’abril de 2017

Exposició Refugiats, per què?


La Biblioteca Elisenda acull l’exposició Refugiats, per què?, de FundiPau (Fundació per la Pau), del 18 d’abril a l’1 de maig.

La mostra Refugiats, per què? pretén explicar el fenomen i abast de l’onada de refugiats i refugiades i ampliar la mirada, més enllà de la reacció solidària, davant la crisi de les persones refugiades dels darrers anys i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers de persones a fugir de casa seva. Perquè ningú vol ser refugiat i és imprescindible reivindicar el dret d’asil, impulsar un discurs d’acollida, de defensa i garantia dels drets humans, generar actituds solidàries envers la població refugiada que fuig de conflictes armats, matances i vulneracions de drets humans i fer-nos conscients que des d’Europa cal canviar la nostra forma d’intervenir i actuar. No podem deixar que els conflictes s’eternitzin, ni promoure guerres que acaben provocant desastres humanitaris, ni ignorar el patiment de milers de persones en molts llocs del planeta.

Des de FundiPau treballen per un món en pau, a través d’una opinió pública cada cop més informada i activa, impulsant la creació i reforma d’estructures de prevenció, intervenció i transformació de conflictes, tant interiors com internacionals, amb la ferma convicció que és possible l’eradicació de la violència com a forma de relació entre persones i pobles i que la guerra pot i ha de ser substituïda per formes racionals i constructives d’afrontar les disputes.

En concret, l’exposició planteja:
  • la problemàtica dels refugiats i refugiades,
  • la capacitat i voluntat de resposta d’Estats i organismes internacionals davant les persones refugiades,
  • què suposen i què impliquen els conflictes armats,
  • les vulneracions de drets humans de les quals fuig la població refugiada,
  • el comerç i les transferències d’armes que encenen els conflictes,
  • què es podria fer per aturar l’allau de refugiats i refugiades
  • i el paper de la ciutadania com a motor de canvi.

Per a més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada