dijous, 23 de març de 2017

Novetats de la plataforma eBiblio de préstec de llibres electrònics


APP ADOBE DIGITAL EDITIONS

El sistema de gestió dels drets digitals (DRM) d’eBiblioCat utilitza la tecnologia d’Adobe per protegir els continguts contra la còpia o distribució no autoritzada. Per aquest motiu, el dispositiu per fer la descàrrega ha de ser compatible amb el DRM d’Adobe.

L’empresa Adobe va dissenyar el programari Adobe Digital Editions (ADE) per a accedir al seu DRM i l’ofereix gratuïtament a través del seu portal web per als ordinadors compatibles.

Per a dispositius mòbils Android i iOs, l’aplicació eBiblio es troba configurada per ODILO per connectar-se a la tecnologia Adobe sense necessitat d’instal·lar cap programari específic d’Adobe. Ara bé, per la pròpia evolució del sector, Adobe ha acabat desenvolupant també una aplicació ADE per a dispositius mòbils:


Aquesta aplicació d’Adobe no és necessària, però es pot utilitzar. Si ho vols fer, has d’accedir a eBiblio a través del navegador web del teu dispositiu (Chrome, Safari...).

Des de l’àrea d’usuari del web eBiblio (http://catalunya.ebiblio.es), agafaràs en préstec el títol i el descarregaràs amb l’aplicació ADE autoritzada.


Abans de marcar el botó de 'Descàrrega' des de l’àrea de préstec del web d’eBiblio, autoritzaràs el teu ID a l’aplicació ADE:


L’aplicació ADE d’Adobe permet autoritzar l’ID amb les credencials d’eBiblio, seleccionant el proveïdor ODILO i introduint el carnet de biblioteca i PIN:


Advertència! La diferència més gran i més important entre l’aplicació ADE i la d’eBiblio és que, a hores d’ara, l’app d’ADE no té l’opció de Retornar el préstec. L’app ADE elimina el títol de la biblioteca, però no fa el retorn del préstec.


Per últim, tampoc permet altres funcionalitats de l’app eBiblio com fer reserves, veure l’historial de préstecs, consultar el catàleg eBiblio o compartir un títol a les xarxes socials. Aquestes funcions s’han de fer des de l’accés web d’eBiblio, fent ús del navegador que incorpora el dispositiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada