dijous, 9 de març de 2017

La Biblioteca de Catalunya posa en marxa un servei de venda en línia de còpies d’alta qualitat


Durant el mes de febrer la Biblioteca de Catalunya ha posat en marxa un nou servei web que permet als usuaris seleccionar, pagar i descarregar còpies en alta qualitat dels documents en domini públic que la Biblioteca conserva i ha digitalitzat.

L’objectiu d’aquest servei és facilitar als investigadors, estudiants, professionals, editors i en general a qualsevol usuari, la gestió de les seves necessitats de reproducció de documents d’alta qualitat en un entorn virtual i autònom.

En el moment d’obrir el servei s’hi troben accessibles més de vint-i-cinc mil documents, entre els quals, la pràctica totalitat dels més dels sis-cents incunables conservats a la Biblioteca, revistes històriques tan emblemàtiques com ¡Cu-cut!, Pèl & Ploma o L’Esquella de la Torratxa, la correspondència d’Enric Granados, Marià Aguiló i Joan Maragall, plaques de vidre de Pau Audouard i també partitures, arxius sonors de cilindres de cera, i d’altres materials.

L’enllaç al servei es fa des del catàleg de la Biblioteca; quan es visualitza un registre, dins l’apartat de “serveis addicionals”, apareix l’opció “Voleu una reproducció digital d’alta qualitat (venda en línia)? sempre que el document es troba digitalitzat i és de domini públic.

Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada