divendres, 17 de febrer de 2017

Novetats de la plataforma eBiblio de préstec de llibres electrònics


ELS TÍTOLS MÉS PRESTATS A EBIBLIO-CATALUNYA L’ANY 2016


Pots consultar la resta de dades i indicadors del servei a http://bit.ly/2iAbcBK.

FUNCIONAMENT DELS AUDIOLLIBRES

L’ús i funcionament dels audiollibres al servei de préstec digital eBiblio difereix dels de la resta de tipologies documentals de la col·lecció (llibres i revistes).

Per localitzar-los fàcilment, trobaràs la matèria Audiollibres ubicada al final de l’arbre de matèries que mostra el total d’audiollibres que té el catàleg eBiblio. En cas de fer una consulta per paraula clau al cercador, també es poden filtrar per matèria (veure Fig. 1).


S’identifiquen de la resta de documents perquè el botó prestar se substitueix pel de visualitzar.

En relació a la normativa de préstec, els audiollibres són l’únic material que no comptabilitza en el límit de préstecs simultanis que pot tenir l'usuari. Malgrat que és necessària la validació de les dades d’usuari, els registres d’audiollibres no apareixen a l’espai personal com la resta de préstecs. Tampoc a l’historial de préstec.

Els audiollibres poden descarregar-se al dispositiu de l’usuari sense cap tipus de protecció i es mantenen sempre al dispositiu, fins que l'usuari decideixi eliminar-los o esborrar-los. Formalment, no es tracta d’un préstec sinó d’una descàrrega permanent.

Respecte al funcionament de descàrrega, cal advertir que només funciona amb l’accés web del servei (http://catalunya.ebiblio.cat). L’accés a través de l’app eBiblio per a dispositius mòbils, tant iOS com Android, no permet la descàrrega d'audiollibres. Per tant, les recomanacions són:

  • Per a ordinadors personals, portàtils o MAC. Permet descarregar l’audiollibre utilitzant qualsevol navegador, accedint al web del servei eBiblio i, després de validar-se, marcar el botó visualitzar. El fitxer es descarrega a la carpeta Baixades de l’equip (veure Fig. 2)

  • Per a dispositius mòbils (tauletes, telèfons intel·ligents, etc.). En aquest cas i, excepcionalment, no es recomanarà l’ús de l’app eBiblio. S’accedeix al servei a través del navegador Chrome o Firefox del dispositiu (veure Fig. 3.). Evitar l’ús del navegador nadiu d’Android perquè no respon correctament.

Després de marcar el botó visualitzar, l’audiollibre es guarda a la memòria del dispositiu mòbil. El nom de la carpeta/icona pot variar segons la versió dels sistemes operatius (per la versió 5.0.1 d’Android cal anar a Fitxers per escoltar l’audiollibre). (veure figures 4 i 5)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada