dijous, 12 de gener de 2017

Tot recordant Zygmunt Bauman


El sociòleg polonès -va néixer a Poznan el 1925 i va morir a Leeds, als 91 anys- va dedicar gran part de la seva abundant bibliografia a aprofundir i denunciar les desigualtats, inseguretats i febleses de les societats contemporànies occidentals, instal·lades en la “modernitat líquida”, terme que va popularitzar a finals de la dècada dels 90.

Des de Modernidad y Holocausto (1989), Bauman va publicar molt -una cinquantena de títols-, al mateix temps que es convertia en un conferenciant hiperactiu i d’una gran popularitat, potser perquè la seva obra s’adreçava a “gent corrent que lluita per conservar la humanitat”.

Incertesa, injustícia, intolerància: aquestes són tres de les característiques del món nascut durant la postmodernitat -líquid, inaferrable i fugisser- que Bauman va estudiar a fons durant la fecunda etapa britànica, que va arrencar el 1972, quan va començar a donar classes a la Universitat de Leeds.

FONT: Ara.cat

A la Biblioteca Elisenda hem preparat una mostra amb una selecció de les seves obres més destacades. Totes les obres disponibles a les biblioteques de Montcada les podeu consultar al catàleg:


Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada