dijous, 15 de setembre de 2016

L'escriptor escocès Ian Rankin, guanyador de la X edició del Premi Internacional RBA de Novel·la Negra

Amb l'obra Perros salvajes, l’escriptor ha estat el guanyador del premi, dotat amb 125.000 euros i amb la publicació del llibre, que sortirà a la venda a l’octubre. 

L'autor ja va rebre l'any 2010 el Premi Pepe Carvalho durant l'edició de la BCNegra. Autor de novel·la negra, l'any 1987 publicava la primera novel·la protagonitzada per l'inspector Rebus. Amb Perros salvajes ja són vint les novel·les protagonitzades pel seu inspector. Tot i què fa uns anys ja va jubilar al personatge de Rebus, ara el recupera per assessorar a la policia sobre un cas protagonitzat per dues bandes mafioses de Glasgow.

El Premio RBA de Novel·la Negra, és un dels guardons més importants del gènere i per ordre cronològic han estat premiats en les anteriors edicions els escriptors Francisco González Ledesma, Andrea Camilleri, Philip Kerr, Harlan Coben, Patricia Cornwell, Michael Connelly, Arnaldur Indridason, Lee Child i Don Winslow.


Si teniu interès per llegir alguna de les seves novel·les, a la Biblioteca Elisenda hem preparat un aparador amb totes les seves obres disponibles al nostre fons:

Mostra de títols d'Ian Rankin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada