divendres, 19 d’agost de 2016

Novetats de la plataforma eBiblio de préstec de llibres electrònics


El servei de préstec gratuït de llibres electrònics eBiblio, adreçat als usuaris que tinguin carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya, incorpora diverses novetats a partir dels mesos de juliol/agost:

Com fer les devolucions anticipades?

Els préstecs dels documents d’eBiblio autoexpiren, de forma automàtica, del teu registre d'usuari quan s’arriba al termini que tenen establert. Ara bé, existeix la possibilitat de retornar un document abans que expiri la data de venciment del préstec.

Per efectuar les devolucions anticipades dels llibres electrònics cal tenir en compte si el document s’ha descarregat des de l’app ebiblio o des d’Adobe Digital Editions (ADE) o s’ha visualitzat en línia (llibres en streaming) des de Nubereader. Segons el tipus de lectura i/o descàrrega, la devolució anticipada es farà d’una manera o una altra:

Lectura en línia (streaming)
Els llibres que tenen disponibilitat de lectura en línia (en streaming) es poden retornar des de l’apartat Préstecs en línia de la teva àrea d’usuari. Cal marcar el botó Tornar sigui des de la versió web o des de l’app:


Lectura per descàrrega per DRM
Els llibres que tenen disponibilitat de lectura mitjançant Descàrrega amb DRM es poden retornar abans segons el dispositiu utilitzat per a la descàrrega:

A través de l’app eBiblio (dispositius mòbils)
Un cop s’ha agafat en préstec un llibre i s’ha descarregat, constarà a l’àrea de Descàrregues de l’APP. A la part superior dreta de cada títol apareixen tres puntets (símbol generalitzat de Més informació). Una cop marcada surten tres opcions:
  • Veure detalls del llibre
  • Retornar préstec
  • Eliminar definitivament


Per efectuar la devolució anticipada abans dels 21 dies de préstec, has de marcar l’opció Retornar préstec.

A través de l’Adobe Digital Editions (PC, MAC, portàtil, ereader)
Un cop prestat i descarregat en ADE, el llibre es retorna a través de l’opció Devolver elemento prestado. Aquesta és la forma que has de fer servir en cas d’haver transferit el llibre a un eReader a través del programa ADE.


Les opcions Eliminar definitivament a l’App eBiblio o Quitar de la biblioteca a l’ADE, no fan el retorn, únicament l’eliminen de la biblioteca o àrea de descàrregues i permeten tornar a descarregar el recurs perquè encara et consta com actiu al teu apartat de Préstecs.

El nombre màxim de devolucions per usuari al mes és de 15 devolucions.

Es troba informació de les devolucions anticipades a l'apartat ajuda i als videotutorials de la versió web d’eBiblio.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada