divendres, 1 de juliol de 2016

Aquest estiu refresca't el cap!!


A partir d’avui i fins el 15 de setembre us convidem a participar al projecte Biblioestiu a les biblioteques de Montcada!!

Racó del projecte Biblioestiu a la biblioteca Elisenda

La campanya s’articula en dos blocs d’edat, l’un per a nens de 5 a 9 anys, i l’altre per a joves de 10 a 16 anys.


Per al primer bloc, amb la voluntat d’oferir un ventall ampli de lectures combinant autors nacionals amb títols traduïts, s’han seleccionat 6 propostes de títols i col·leccions, en català i castellà, dividides en dues franges d’edat (5-7 i 8-9), que es combina amb activitats basades en cartes d’anada i tornada i quaderns de jocs i activitats. Els nois que teniu entre 5 i 7 anys heu de triar entre tres col·leccions d’èxit de venda i de lectura. Els personatges dels llibres us proposen diverses activitats que haureu de fer i dipositar a la bústia que trobareu a les biblioteques de Montcada.


Pel que fa el segon bloc d’edat, els lectors de 10 a 16 anys teniu accés a una plataforma digital educativa (http://biblioestiu.cat) que us permet certificar la lectura lliure i obtenir premis llegint. En aquest web es fan 150 propostes de llibres triats pel seu èxit i amb assessorament professional, sobretot de mestres. A través de qüestionaris adquirireu punts que us permetran millorar el vostre avatar i concursar. Podeu compartir les vostres lectures i millorar la comprensió lectora.

Es tracta de la primera campanya de foment de la lectura infantil que es desenvolupa durant les vacances d’estiu, i s’ofereix a totes les 400 biblioteques públiques de Catalunya. El projecte premiarà els seus lectors pel simple fet de participar al programa. Per tal d’optar als premis, només cal llegir i realitzar les activitats associades a les lectures que es proposen. Els premis inclouen més de 1.000 bosses de Biblioestiu, 10 invitacions per al Camp Nou Experience i lots de llibres.

Biblioestiu s’inspira en les Summer Reading Campaign d’Estats Units, i en campanyes similars que es fan a diversos països nòrdics. Està impulsada pel Servei deBiblioteques de la Generalitat de Catalunya, compta amb la col·laboració de l’editorial La Galera i la plataforma digital de promoció de la lectura Legiland, i amb la complicitat del Gremi de Llibreters de Catalunya.

No us ho perdeu!!Més informació a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada