dijous, 14 d’abril de 2016

El cicle "Poesia als parcs" visita Montcada


Des de la Biblioteca Elisenda, seu del Centre de Documentació del Parc de la Serralada de Marina, us volem recomanar un programa d'activitats vinculat a la Xarxa de Parcs Naturals, el cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges', que s'inaugura aquest dissabte dia 16 d'abril a les 18h al Parc de la Serralada de Marina, concretament al magnífic entorn de l'Ermita de Sant Pere de Reixac. 

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges és una iniciativa que s'emmarca dins el programa cultural Viu el parc de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. L'objectiu és apropar la manifestació poètica als espais protegits, vinculant poesia i natura. El programa d'aquest dissabte al Parc de la Serralada de Marina és el següent:

Dissabte 16 d'abril, 18 h – Ermita de Sant Pere de Reixac. Camí de l'ermita de Sant Pere de Reixac, s/n. Montcada i Reixac 

Nura i Amoramort, amb Guiem Soldevila, veu i guitarra; Lluís Gener, contrabaix. A partir de textos de Ponç Pons, Sònia Moll, Salvador Espriu, Màrius Torres i el mateix Guiem Soldevila. En el marc del programa Viu el parc.
 

El cicle, que es conforma com una ruta literària que va viatjant per diferents indrets emblemàtics d'aquests parcs, vol difondre l'expressió poètica dels poetes de l'entorn de cada Parc (que cada any varien) i posar en valor els espais protegits com indrets idonis per a l'expressió literària. La idea inicial va sorgir dels gestors de l'equipament 'Vallgrassa. Centre Experimental de les Arts' (al Parc del Garraf), arran unes 'Vallgrassades poètiques' que s'hi organitzaren el desembre de 2004. La manera més fàcil de donar una empenta a aquesta iniciativa ha estat incardinar el cicle 'Poesia als parcs' dins el programa cultural 'Viu el parc'.Enguany se celebren onze anys de lectures poètiques i interpretacions musicals als parcs. Un dels recitals serà en homenatge a Carles Hac Mor, que durant anys va coordinar aquest cicle, en un altre es commemorarà l'Any Llull i també hi haurà un Sopar Estellesià. Els actes es faran a quinze espais protegits, set dels quals formen part del programa cultural Viu el parc, sis pertanyen a altres cicles poètics organitzats en diferents espais naturals de Catalunya, i els altres dos es faran a parcs naturals de Sardenya.


En la seva realització, es compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, de la Generalitat de Catalunya, que assumeix el cost de les actuacions dels diferents poetes en els actes que es fan a Catalunya.El cicle està coordinat per Tramoia Cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada