dimecres, 1 de juliol de 2015

El catàleg de biblioteques ja té versió mòbil

La Xarxa de Biblioteques Municipals posa a disposició dels seus usuaris la versió mòbil del Catàleg Aladí. Es tracta d'una interfície dissenyada i programada expressament per a telèfons intel·ligents, d'ús senzill, ràpid i àgil.

El catàleg mòbil és similar, pel que fa a funcionament, a la versió per a ordinadors i es pot accedir des del navegador web de qualsevol dispositiu iOS, Android, Windows Phone o BlackBerry OS.

A partir d'ara, des del teu mòbil podràs fer cerques al catàleg, consultar la disponibilitat dels documents i gestionar els teus préstecs i reserves vagis on vagis.

Aquesta millora se suma a les de l'aplicació mòbil de la Xarxa de Biblioteques Municipals (Biblioteques XBM), que des del passat gener permet la mobilització del carnet, és a dir, incorpora el carnet de biblioteca a l'app i, per tant, els usuaris que se la descarreguin ja no cal que duguin el seu carnet "físic" per a tràmits com el préstec o autopréstec de documents o gaudir dels avantatges culturals del carnet. El carnet de l'usuari es mostra a la pantalla del mòbil i el lector de codi de barres el llegeix directament. 

L'app Biblioteques XBM, a més, permet cercar les biblioteques més properes a l'usuari, mitjançant la geolocalització i consultar les activitats que han programat les biblioteques que seleccioni o aquelles més properes, filtrades per data, tipus d'activitat, municipi i biblioteca.

L'aplicació dóna opció de veure les biblioteques al mapa i guardar activitats i biblioteques preferides. La informació bàsica que mostra de cada biblioteca inclou: horaris, localització en el mapa, com arribar-hi, dades de contacte, perfils a les xarxes socials i activitats programades.

La versió és apta per a sistemes Android i iOS.

Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada