dimecres, 25 de març de 2015

Lliurament dels premis del concurs Petit Poeticae


Aquesta tarda s’ha fet públic a la Biblioteca Elisenda de Montcada el veredicte de la quarta edició del concurs de poemes escrits per infants Petit Poeticae.  A la categoria A, de nens nascuts entre el 2005 i 2008, el poema premiat ha estat El castell de Montcada, de Marc Guzmán Solé. En aquesta categoria també s’han atorgat accèssits a Un colom molt delicat, d’Elías Velásquez Benchekri, i a El meu Carrer Major, d’Irene Penades Molina.  A la categoria B, de nens nascuts entre el 2002 i el 2004, el treball guanyador ha estat La Torre Juana, d’ Ayyoub Hassnaoui.

Foto de família dels guanyadors i alguns dels participants del concurs amb Dani Moly, Regidor de Cultura i Patrimoni.

L’acte de lliurament, al qual han assistit una cinquantena de persones, ha comptat amb l’actuació d’alumnes de l’Aula de Teatre de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, que han fet una lectura dramatitzada de poemes de diversos autors.

El Regidor de Cultura i Patrimoni, Dani Moly, ha estat l’encarregat de lliurar els guardons. Per finalitzar l'acte, els quatre guanyadors han llegit en veu alta els seus poemes.

En aquesta darrera edició del concurs han presentat els seus poemes un total de 47 nens i nenes. Destaca la participació d’alumnes de l’escola Font Freda, molts dels quals van assistir a les tres sessions del taller “La poesia al teu abast”, organitzada per la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de la poetessa Elisa Riera. En aquest sentit, com altres anys, la Biblioteca Elisenda de Montcada també va organitzar un taller per incentivar l’escriptura poètica entre els infants, a càrrec de membres del Grup 7 de Cors.Els poemes guanyadors els podeu llegir a continuació:Marc Guzmán llegint "El castell de Montcada".


Elías Velásquez llegint "Un colom molt delicat".

UN COLOM MOLT DELICAT
La pau és un colom delicat.
Sempre mig mort, sempre baldat
de les pallisses que li hem donat
i li peguem sense parar.
Així com pot la pau volar?
Si així seguim se’ns morirà
Un dia no molt llunyà entre les mans.

Elías VelásquezIrene Penades llegint "El meu Carrer Major".Ayyoub Hassnaoui llegint "La Torre Joana".LA TORRE JOANA

Entreu, entreu,
el pànic us espera
Sonen cadenes!
Quanta plorera!

Noteu frisances
i una por fina
cabells de punta
i la pell de gallina

Ai, quina ànsia
Ai, quin espantat
Esteu dins d’una
història tremenda
que fa fredat

Éssers malignes i
un munt de monstres
us endraparem a tots
per postres

Ayyub Hassnaoui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada