dijous, 8 de maig de 2014

Cicle de xerrades sobre noves investigacions en el món de la cultura, la societat, l'economia i el pensament modern

La Biblioteca Elisenda acull aquesta tarda la primera xerrada del cicle Noves Investigacions, un programa de conferències per divulgar noves experiències relacionades amb el món de la cultura, la societat, l'economia i el pensament modern. En total, quatre col·loquis oferts per investigadors novells que aprofitaran el cicle per exposar la seva recerca i per acostar aquestes informacions al públic no especialitzat. Totes les xerrades es faran a les 19.30h. La d’avui tractarà sobre el paper de l'espectador en la creació artística, i anirà a càrrec d'Andrea Soto, que està cursant el doctorat al Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Soto parlarà sobre la teoria del filòsof francès Jacques Rancière, que proposa una alternativa a l'actitud passiva de l'espectador davant d'una obra d'art.


El montcadenc Alejandro Mesa, que està estudiant el doctorat de Filosofia a la UAB, oferirà una xerrada el 13 de maig a la Casa de la Vila durant la qual analitzarà si el sentit de l'humor és universal o no, entenent que és difícil trobar expressions humorístiques que facin riure a tothom. El proper dijous 15 de maig, de nou a la Biblioteca Elisenda, Antonio Gómez, becari del Departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), parlarà sobre el deute en el marc de l'actual crisi econòmica i el desmantellament de l'Estat del Benestar. 
El cicle es conclourà a la Casa de la Vila, el dimarts 15 de maig, amb la intervenció de Cristian Zapatero, màster en Filosofia de la UAB, qui parlarà sobre el pas del pensament modern al postmodern de la teoria de l'ésser de Martin Heidegger.
El cicle està organitzat per la Regidoria de Cultura i Patrimoni, el Museu Municipal i la Biblioteca Elisenda .Podeu consultar el programa al següent enllaç: http://www.montcada.cat/montcadaPortal/RecursosWeb/DOCUMENTOS/1/0_10596_1.pdf

Font: Montcada.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada