dimarts, 22 d’abril de 2014

Biblioteca Elisenda: Exposicions al dia

BIBLIOTECA ELISENDA DE MONTCADA

Per celebrar la Diada de Sant Jordi, aquest any hem volgut preparar un aparador dedicat a la novel·la catalana contemporània. Trobareu llibres d'escriptors consagrats i d'autors potser no tan coneguts però que hem volgut destacar per la seva qualitat. Us convidem a descobrir noves veus i a gaudir amb els clàssics més actuals.

Exposició de novel·la catalana contemporània.

Aquests dies també hem volgut recordar l'escriptor Gabriel García Márquez, que ens va deixar la passada setmana, amb una mostra on trobareu moltes de les seves obres, tant novel·les com assajos, a més de biografies, entrevistes i estudis sobre la seva obra literària.


Una mostra per recordar l'autor de Cien años de soledad.

No ens podem estar de recordar la figura de Gabriel García Márquez amb una breu ressenya biogràfica.  El passat dijous 17 d'abril moria a Mèxic l'escriptor, a l'edat de 87 anys. Nascut a Aracataca (Colòmbia) l'any 1927, aquest gegant de la literatura, conegut també com a 'Gabo', va posar Amèrica Llatina sobre el mapa literari mundial, fent allò que li era propi, escriure bé. 

La seva obra té components de la tradició oral del seu país i també hi afegeix les tècniques narratives més modernes de Joyce, Woolf, Hemingway i sobretot Faulkner. La novel·la 'Cien años de soledad' és l'exemple paradigmàtic del realisme màgic, amb la que va ser reconegut arreu del món.

Els temes de la seva obra són: la solitud del poder, el fervor de la passió amorosa, la veritat de la memòria i l'exploració d'un espai mític (Macondo / Aracataca), on tot és possible.

En aquella generació d'escriptors de literatura hispanoamericana també hi havia Júlio Cortázar, Mario Vargas Llosa, Carlos Fuentes i José Donoso.

Va rebre el Premi Nobel de Literatura l'any 1982.
Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada