divendres, 27 de setembre de 2013

Concurs de fotografia del Parc de la Serralada de Marina


El Centre de Documentació del Parc de la Serralada de Marina convoca un concurs fotogràfic centrat en donar a conèixer els valors i atractius d’aquest entorn natural. El tema de les imatges pot ser qualsevol aspecte del parc. El I Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada de Marina s’adreça a tots els públics. Els participants han de presentar o enviar les seves obres a la Biblioteca Elisenda de Montcada. El termini d’admissió finalitza el 16 de novembre a les 14h. El jurat atorgarà un primer i un segon premi, que rebran vals de 200 i 100 euros per comprar material fotogràfic. Les millors obres formaran part d’una exposició que es podrà visitar a la Biblioteca Elisenda de Montcada, seu del Centre de Documentació.
El veredicte i lliurament de premis es faran públics el 29 de novembre, a les 19:30h, a la Biblioteca Elisenda de Montcada.

Parc de la Serralada de Marina. Ermita de Sant Onofre. Foto: Arxiu XPN.
A continuació podeu consultar les bases del concurs:

1r CONCURS DE FOTOGRAFIA PARC SERRALADA DE MARINA

La bellesa singular dels paratges del Parc de la Serralada de Marina convida els amants de la fotografia a sortir amb els estris a punt per captar els matisos dels paisatges, les llums i els contrastos. Aprofitant l’arribada de la tardor, el Centre de Documentació del Parc de la Serralada de Marina us convida a presentar les vostres fotografies al 1r Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada de Marina, que s'organitza amb la col·laboració de l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac i que es regula segons les bases següents:

1. Tema
El patrimoni natural, històric i cultural del Parc de la Serralada de Marina.

2. Concursants
El concurs és obert a qualsevol persona professional o afeccionada a la fotografia.

3. Obres
S'hi podran presentar fins a un màxim de tres fotografies per autor/a. Les fotografies hauran de ser inèdites, és a dir, no han d'haver estat mai premiades en cap altre concurs.

4 . Procediment
Qualsevol procediment, tant en blanc i negre com en color. S'accepta qualsevol tècnica, llevat de muntatges. 

5 . Format
El format de les fotografies és lliure, però ha de respectar que el costat més ample de la imatge sigui d'entre 20 i 30 cm. Cada fotografia presentada ha d'anar muntada sobre una cartolina blanca o negra de 30x40 cm i amb un gruix no superior a 2 mm. Addicionalment, s'haurà d'adjuntar un sol CD-ROM amb les fotografies en format .jpg amb resolució 300 dpi.

6. Inscripció
Gratuïta.

7. Jurat
El jurat estarà format per persones vinculades al món de la fotografia i a l'estudi del patrimoni natural, històric i cultural. El seu veredicte és inapel·lable i estarà facultat per declarar desert qualsevol dels premis i per resoldre qualsevol contingència no prevista en aquestes bases.

8. Data límit d'admissió i lloc de presentació
Les obres es presentaran o s'enviaran dins d'un sobre, abans de les 14 h del dia 16 de novembre del 2013 a la Biblioteca Elisenda de Montcada, al carrer Tarragona, 32, 08110 de Montcada i Reixac, els matins de dimarts a dissabte de 10 a 14h i les tardes de dilluns a divendres de 16 a 20.30h.

Dins un sobre tancat, un per a cada fotografia presentada, es faran constar les dades personals de l'autor/a (nom, cognoms, adreça completa, DNI, telèfon, adreça de correu electrònic i, si s'escau, l'entitat fotogràfica a la qual pertany), així com la informació relativa a la fotografia (títol i lloc concret de realització). El sobre es lliurarà enganxat al darrera de cada fotografia. En el cas del CD-ROM, les dades personals aniran escrites al fulletó intern. En cap cas s'escriuran les dades personals de forma visible darrera de la fotografia o de la caixa o funda del CD-ROM que conté les fotografies.

9. Veredicte i lliurament de premis
El veredicte es farà públic el divendres 29 de novembre del 2013,a les 19.30h, a la biblioteca a la Biblioteca Elisenda de Montcada. Al mateix temps es publicaran al bloc de les biblioteques bibliotequesdemontcadaireixac.blogspot.com. Les fotografies premiades i una selecció de les més destacades formaran part d'una exposició que es podrà visitar a la Biblioteca Elisenda de Montcada. 


Els elements generals de valoració que es tindran en compte seran l'originalitat i la qualitat artística de les fotografies. Cal recordar que les activitats fotogràfiques als entorns naturals estan subjectes al Decret 148/1992, de 9 de juny, pel qual es regulen les activitats fotogràfiques, científiques i esportives que poden afectar la fauna salvatge. El veredicte del jurat serà inapel·lable.

10. Premis
El primer premi obtindrà un val de compra valorat en 200 € per material fotogràfic i el segon premi un altre val de compra valorat en 100 €.

11. Devolució d’obres
Les obres no premiades podran ser retirades en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de clausura de l'exposició. No es farà retorn de les obres premiades ni del CD-ROM que les contingui.

12. Recomanacions
Per participar al concurs, us demanem que seguiu especialment les següents recomanacions:

Cal respectar l'entorn, no es poden realitzar fotografies que posin en perill la flora i la fauna o puguin molestar o inquietar-la, per aquesta raó no s'admetran fotografies de plantes arrencades ni de caus i nius amb cries.
L'accés a l'espai natural serà preferentment a peu. Caldrà utilitzar la xarxa de senders dels parcs.

L' incompliment d'aquestes normes, significarà la desqualificació de les fotos.

11. Drets de reproducció.
El Parc de la Serralada de Marina i l’Ajuntament de Montcada i Reixac podrà realitzar la difusió i reproducció de les obres premiades per a l'edició de material divulgatiu del Parc.

12. Acceptació de les bases
La participació en aquest concurs comporta l'acceptació d’aquestes bases. El jurat resoldrà qualsevol dubte sobre la seva interpretació.

13. Dades personals
Les dades personals s'utilitzaran exclusivament per qüestions relacionades amb la participació al concurs. Caldrà l'acceptació expressa de la política de protecció de dades. Mitjançant la indicació de les dades, i de conformitat amb el que estableix l'article 6 de la LOPD, s'atorgarà el consentiment inequívoc a l’Ajuntament de Montcada i Reixac perquè procedeixi, en compliment de les finalitats esmentades en l'apartat anterior, al tractament de les dades personals facilitades. No obstant això, en qualsevol moment es podran exercir els drets d'accés, rectificació, oposició i, si és el cas, cancel·lació, a l'adreça: Biblioteca Elisenda de Montcada, carrer Tarragona, 32, 08110 de Montcada i Reixac, o al correu electrònic: b.montcada.em@diba.cat

13. Consideracions generals
L'àmbit territorial del Parc de la Serralada de Marina inclou part dels termes municipals de Montcada i Reixac, Badalona, Tiana, Sant Fost de Campsentelles i Santa Coloma de Gramanet. Per més informació podeu consultar la pàgina web del parc: http://www.diba.cat/parcsn/parcs/index.asp?Parc=7

Per a més informació truqueu a la Biblioteca Elisenda de Montcada al tel. 93 492 59 59 els matins de dimarts a dissabte de 10 a 14h i les tardes de 16 a 20.30 de dilluns a divendres.

Patrocinadors, organitzadors i col·laboradors
Patrocinadors:
Diputació de Barcelona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada