dimecres, 28 d’agost de 2013

Torna el club de lectura, el lloc de trobada per parlar de llibres


BIBLIOTECA ELISENDA

El club de lectura de novel·la de la Biblioteca Elisenda ofereix un lloc de trobada per compartir lectures i recomanacions literàries. Des de la biblioteca, i amb les propostes dels participants, proposem un títol per llegir cada mes i us convoquem a una reunió posterior per comentar tot allò que us hagi suggerit el llibre triat.
Les tertúlies estan conduïdes per una moderadora que s’encarrega d’obrir el diàleg i aportar informació d’interès sobre l’obra. Els participants reben una fitxa sobre els llibres a comentar.
El propòsit no és fer una anàlisi exhaustiva de la lectura sinó afavorir l’ intercanvi d’opinions i punts de vista.
Les trobades també són un fòrum cultural on proporcionem guies de lectura i organitzem activitats com trobades amb autors.
Us animem a participar. Només cal fer una inscripció prèvia a la biblioteca, donat que les places són limitades. L’activitat és gratuïta. Les trobades són el primer dimarts de cada mes a la biblioteca.

PROPERES LECTURES DEL CLUB


Aquests proper mesos tenim una tria de títols ben interessant. Comencem amb Olor de Colònia, de Sílvia Alcàntara, una novel·la que evoca la vida d’una colònia tèxtil catalana i les seves enverinades relacions socials. L’obra, tot i ser el primer llibre publicat de l’autora, va esdevenir un fenomen literari a Catalunya, amb un gran èxit de vendes i de crítica.


Tertúlia
Dimarts 10 de setembre, a les 19h.


La segona lectura és L’estiu de l’anglès, de Carme Riera, una història sobre una venedora de pisos que decideix apuntar-se a un curs intensiu d’anglès durant les vacances amb l’esperança d’aconseguir un desitjat ascens a la feina.  Les conseqüències d’aquesta decisió la portaran a viure situacions realment rocambolesques a un cottage britànic dirigit per una mestressa ben particular. Una obra inquietant i amb sentit d’humor.

Tertúlia
Dimarts, 8 d’octubre, a les 19h.


Al novembre parlarem de la novel·la Allò que vaig estimar, de Siri Hustvedt. L’argument gira al voltant d’una amistat que s’inicia quan el protagonista, un crític d’art, queda fascinat per un quadre i comença a buscar el seu autor. A partir d’aquí anem coneixent les persones importants a la vida d’aquests dos personatges, les seves vivències i els aspectes que han forjat les seves personalitats. Situada al barri del Soho, a Nova York, també és una radiografia del món artístic d’aquesta ciutat.  

Tertúlia
Dimarts, 12 de novembre, a les 19h.

  
Lluís-Anton Baulenas i el seu llibre El fil de plata, seran el protagonistes de la trobada de desembre. L’acció de la novel·la comença l’any 1935 i parla de tres joves de caràcters i orígens socials oposats que acaben establint un fort lligam d’amistat. En Pere és un treballador amb molta iniciativa, en Gregori, un universitari de família catòlica. La Maria, una òrfena que vol superar un passat massa trist i de qui tots dos nois s’acabaran enamorant. La Guerra Civil els obligarà a créixer de cop i a canviar els seus plans de futur.

Tertúlia
Dimarts, 10 de desembre, a les 19h. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada