dimecres, 5 de juny de 2013

L'escriptor Antonio Muñoz Molina, Premi Príncep d'Astúries de les Lletres

L'autor de El jinete polaco, Sefarad o La noche de los tiempos ha estat guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres 2013.
Si teniu interès per llegir algun dels seus llibres, a la Biblioteca Elisenda hem preparat un aparador amb totes les seves obres disponibles al nostre fons.


Antonio Muñoz Molina neix a Úbeda, a Jaén, el 1965. Amb 20 anys es trasllada a Granada on escriu els seus primers textos com Beatus ille, el 1986. Un any més tard, el 1987, guanya el Premi de la Crítica i el Nacional de narrativa per El invierno en Lisboa i el 1991, el Premi Planeta per El jinete polaco, obra per la qual torna a obtenir el Nacional de narrativa l'any següent.
Des del 1996 és membre de la Reial Acadèmia Espanyola, on ocupa la lletra U. L'any 2007 va ser investit doctor "honoris causa" per la Universitat de Jaén com a reconeixement a la seva obra.
És el primer cop en 13 anys que un escriptor espanyol rep el Príncep d'Astúries. En els darrers anys, escriptors com el novel·lista nord-americà Philip Roth (2012), el poeta i cantant canadenc Leonard Cohen (2011) o l'escriptor libanès Amin Maalouf (2010) s'han endut aquest guardó.
Muñoz s'ha imposat a 18 candidatures d'onze països, entre les quals també hi havia l'espanyol Luis Goytisolo, l'irlandès John Banville o el japonès Haruki Murakami.
Els Premis Príncep d'Astúries estan dotats amb 50.000 euros i una escultura de Joan Miró cadascun. 
Font: bibliotecavirtual.diba.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada