dimarts, 7 de maig de 2013

Dia Europeu dels Parcs amb activitats gratuïtes per a tothom


El 24 de maig de 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Al nostre país tenim un espai declarat parc nacional: el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al qual s'ha de sumar la vintena de parcs naturals i uns altres 150 espais agrupats en diferents figures jurídiques de protecció. En tot l'Estat espanyol són uns 1.600 els espais naturals protegits: poc més de sis milions d'hectàrees terrestres, un 12% de la superfície espanyola, i 250.000 marines.
Per recordar aquella primera declaració i difondre'n els valors entre la ciutadania, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (EUROPARC), que aglutina trenta-vuit estats, va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs, amb l’objectiu de donar a conèixer els espais protegits i la seva importancia per a la societat.
Per tot això, la Diputació de Barcelona i les entitats i organismes que amb ella gestionen la Xarxa de Parcs Naturals, us conviden a participar en alguna de les més de quaranta activitats que han organitzat durant el cap de setmana del 24, 25 i 26 de maig.

Donat que tenim el Centre de Documentació de la Serralada de Marina a la Biblioteca Elisenda, volem destacar especialment les activitats programades en aquest parc, que són molt interessants.
DISSABTE 25

· Jornada de portes obertes i visites guiades al monestir de Sant Jeroni de la Murtra i als horts de Conreu Sereny. Sant Jeroni de la Murtra és un antic monestir jerònim del segle xv, joia del gòtic català i testimoni d’importants esdeveniments històrics. Es troba al terme de Badalona. Horari: de 10 a 12 h. Tel. 933 951 911.

DIUMENGE 26

· Jornada de portes obertes a l’Escola de Natura Angeleta Ferrer. Visites guiades a Can Miravitges (amb la col·laboració del Museu de Badalona) i realització de tallers de 9.30 a 13 h:
– Taller de les abelles de la mel. Coneixerem el món fascinant d’aquests insectes socials i farem un tastet de mels.

– Taller de plantes aromàtiques mediterrànies. Visitarem el jardí d’aquestes plantes. També podrem fer un joc d’olors.
– Taller d’ocells. Acompanyats per un ornitòleg, anellarem ocells de camps i conreus. També aprendrem a escoltar els seus cants.
– Passeig pel jardí de papallones i BMS (Butterfly Monitoring Scheme).

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Per a més informació: Escola de Natura Angeleta Ferrer, Àmbit de Medi Ambient i Sostenibilitat. Tel. 933 950 105.

· Jornada de portes obertes a l’Observatori Astronòmic de Tiana, de les 12 a les 14 h. Observació solar a càrrec del Grup d’Astronomia de Tiana. Hi haurà activitats per a nens, a partir dels 5 anys, i aprendrem com es va originar l’univers i moltes curiositats sobre tots els planetes del nostre sistema solar, tot jugant i fent experiments, amb el professor Harty Mañas. Tel. 934 650 626.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada