dilluns, 18 de març de 2013

Normativa per a l'obtenció del carnet d'usuari i l'ús dels serveis bibliotecaris vinculats

El passat divendres 15 de març de 2013 va entrar en vigor la Normativa reguladora per a l'obtenció del carnet d'usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i l'ús dels serveis bibliotecaris vinculats.

La normativa regula l’emissió del carnet d’usuari de biblioteques, el servei de préstec i el servei d’accés a Internet.
La posada en servei d’aquesta normativa no implica grans canvis però incorpora algunes novetats pel que fa a les sancions per un mal ús dels serveis, que suposaran el bloqueix temporal de tots els serveis vinculats al carnet (préstec, Internet i + i Wi-Fi). A continuació recollim els principals articles del document i les noves sancions, que apareixen destacades en negreta: 

Espai Internet i + de la Biblioteca Elisenda de Montcada.

El carnet de biblioteca és la targeta que us identificarà com a usuaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona, vàlid a totes les biblioteques públiques de Catalunya. Permet utilitzar els serveis que necessiten identificació, com el préstec i l’accés a Internet. També permet gaudir de molts avantatges en l’àmbit cultural (descomptes en entrades, botigues especialitzades, etc.).
El carnet és gratuït, no caduca i el poden sol·licitar tots els ciutadans. Només haureu de presentar el vostre DNI (o qualsevol altre document oficial) per acreditar la vostra identitat. En el cas dels menors de 14 anys, un pare o tutor també haurà d’omplir i signar la butlleta d’autorització que li proporcionaran a la biblioteca.
El carnet és personal i intransferible. L’ús del carnet per part d’altres persones diferents al titular del mateix pot ser objecte de suspensió del servei. Només els pares o tutors legals podran fer ús del carnet dels seus fills/es per retirar en préstec documents adreçats al públic infantil.

La Xarxa de Biblioteques Municipals dóna accés a més de vuit milions de documents (llibres, DVD, CD, revistes i diaris) que podràs localitzar a l’Aladí, el catàleg col·lectiu de la xarxa.
El préstec és gratuït i permet endur-se a casa durant 30 dies fins a 30 documents. Només és necessari disposar del carnet de biblioteca.

Per al bon funcionament del servei de préstec us recordem que heu de ser puntuals a l’hora de retornar els documents. Per cada dia de retard i document en préstec, el vostre carnet rebrà 1 punt de penalització. Per cada 50 punts, el carnet quedarà bloquejat durant 15 dies i no podreu fer nous préstecs ni accedir als serveis d’Internet i + i Wi-Fi.

Les biblioteques municipals permeten accedir a Internet i a les eines d'ofimàtica dels ordinadors que trobareu a les sales. Teniu al vostre abast sessions de deu, trenta i seixanta minuts, aquestes últimes reservables.
També podeu connectar-vos a Internet des del vostre ordinador portàtil o altres dispositius mòbils gràcies al servei de Wi-Fi.

L’incompliment de les normes del servei públic d’accés a Internet suposen l’aplicació de punts de demèrit al carnet d’usuari. S’adjudiquen 50 punts que impliquen el bloqueig del carnet d’usuari durant 15 dies naturals. Per fer efectiu el desbloqueig del carnet cal adreçar-se al taulell de la biblioteca.

Podeu consultar tots els articles de la normativa al següent enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada