divendres, 14 de setembre de 2012

Les Biblioteques de Montcada i Reixac visiten la Setmana del Llibre en Català


El passat dia 12 de setembre, un grup de participants dels clubs de lectura de les Biblioteques de Montcada i Reixac va visitar la Setmana del Llibre en Català per commemorar els 30 anys d'història de la Biblioteca Centre, ara Biblioteca Elisenda, en coincidència amb el 30è aniversari de la mostra.
La visita a la Setmana, organitzada des de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, ha estat compartida amb usuaris de les biblioteques de Canovelles i Parets del Vallès, que també celebren els seus 30 anys.
Entre altes activitats, els participants han pogut gaudir de lectures en veu alta de contes de Pere Calders i un capítol d'un dels llibres de Sergi Pàmies, a càrrec dels actors Imma Colomer i Lluís Marco, respectivament. També han pogut visitar les parades de les diferents editorials i assistir a xerrades i conferències com la del periodista Jaume Barberà, que va presentar el seu llibre Singulars, sobre els personatges entrevistats al seu programa del Canal 33.
La Setmana del Llibre en Català es celebra del 7 al 16 de setembre a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona.


Un dels moments més simbòlics de la jornada va ser quan es va fer la fotografia de tots els participants. Davant del grup es troba la Núria Ventura, representant de la Gerència de Biblioteques, acompanyada per l'actor Lluís Marco.
 Pel que fa a l'aniversari de la Biblioteca Centre, cal recordar que, tot i que la primera biblioteca pública de Montcada va obrir el 1941, vinculada a l’obra social de la Caixa de Sabadell, és al 1982 que va integrar-se a la Xarxa de Biblioteques Populars de la Diputació de Barcelona. Va ser aleshores quan es va inaugurar un nou local al carrer Montiu número 12, concretament el 3 de març d’aquell any. La Biblioteca Elisenda, situada a l’edifici Montcada Aqua, és l’hereva d’aquest equipament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada