dijous, 1 de setembre de 2011

La tardor omple Montcada de poesia

EXPOSICIÓ I CONFERÈNCIA SOBRE JOAN MARAGALL
Amb motiu de l’Any Maragall, la Biblioteca Elisenda de Montcada acull l’exposició Joan Maragall: el poeta extasiat. Es tracta d’una exposició de petit format per a joves i adults, una iniciativa de promoció de la lectura sobre aquest autor capdal de la literatura catalana.
La primera part de la mostra repassa la vida del poeta amb imatges i textos biogràfics i literaris significatius. També dóna a conèixer l’evolució de la seva trajectòria com a creador i com a intel·lectual. La segona part de l’exposició està dedicada a la vinculació de Maragall amb el món del teatre: el seu compromís amb la modernització del teatre català i el projecte de Teatre Íntim Adrià Gual així com el seu paper com a crític i dramaturg. L’exposició està comissariada per Margarida Casacuberta i produïda pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i la Institució de les Lletres Catalanes, amb el suport de l’Arxiu Maragall de la Biblioteca de Catalunya, l’Arxiu de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i la Subdirecció General de Biblioteques.

Joan Maragall

La mostra es pot visitar al vestíbul de la biblioteca fins el proper dimecres 21 de setembre, dia que es presentarà la conferència Una veu encara viva, Joan Maragall i la poesia popular, a càrrec de la poetessa Tònia Passola. Esteu convidats a assistir-hi. La conferència es realitzarà a la sala polivalent de la biblioteca, a les 20 h.

Tònia Passola

EL CICLE POETICAE I EL CONCURS DE POESIA PER A NENS I NENES
Tant l’exposició com la conferència són activitats que donen la benvinguda a la nova edició del cicle POETICAE, una proposta per promocionar la poesia al municipi que va iniciar el seu recorregut l’any passat i que aquest any, a més de recitals i espectacles per a tots els públics, inclou una cercavila poètica. Altra de les novetats d’aquesta edició és el concurs de poesia escrita per a nens i nenes. Els participants poden presentar els seus poemes a qualsevol de les dues biblioteques entre el 8 i el 30 de setembre. Els premis seran material escolar i entrades per als espectacles familiars programats a l’Auditori i al Kursaal. Les bases del certamen es poden consultar a les biblioteques i aviat les penjarem a les pàgines d’aquest bloc.

LLEGIR POESIA TÉ PREMI
Com que les Biblioteques de Montcada també volem celebrar la tardor poètica, a tothom qui demani en préstec un llibre de poesia del 19 de setembre al 15 d'octubre se li lliurarà una invitació vàlida per a un d'aquests dos espectacles: El jardí de les malícies o Cavallet de cartró. Més informació a http://www.montcada.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada