dimecres, 4 de maig de 2011

Juego de tronos: literatura fantàstica per a tots els públics

Si sou aficionats a descobrir noves sèries, és molt més que probable que hàgiu sentit a parlar de Juego de tronos (Game of Thrones). Es tracta de l’adaptació televisiva del primer volum de la saga fantàstica Canción de hielo y fuego, de l’escriptor George R. R. Martin, una superproducció de la prestigiosa cadena nord-americana HBO on també ha col·laborat  el propi autor, i que, després de l’èxit de la seva estrena, ja té assegurada una segona temporada.
S’ha de dir que l’expectació generada per aquest projecte televisiu venia precedida pel recolzament d’una legió de fans que ha convertit aquesta saga un clàssic de la literatura fantàstica i èpica. En moltes ocasions, ha estat comparada amb El senyor dels anells, tot i que Juego de Tronos es dirigeix a un públic més adult. De fet, es caracteritza per haver aconseguit fidels entre lectors que normalment no s’"enganxen" a la fantasia i per haver-se convertit en un best seller internacional inesperat.
Juego de Reyes s’ambienta en món fantàstic amb reminiscències de l’edat mitjana on la lluita pel poder enfronta els llinatges de set regnes. La història conjuga elements màgics amb les apassionants intrigues dinàstiques i familiars dels personatges. La trama sorprèn pels seus girs argumentals, que beuen de les fonts del fulletó més clàssic. L’autor, per narrar els esdeveniments, fa servir la veu de diferents personatges que ens permeten conèixer diferents punts de vista dels fets.
A Espanya, l'editorial Gigamesh ha publicat cuatre dels set llibres que està previst tingui la saga completa. Curiosament, fa només uns dies l’autor  anunciava a la seva web que havia acabat d’escriure el cinquè lliurament de la sèrie (A Dance with Dragons). Es publicarà al juliol en anglès. De moment, i per fer boca, us recomanem la lectura d’aquesta exitosa saga des del principi. Recordeu que podeu trobar els llibres a diferents biblioteques a la Xarxa Municipal de Biblioteques:
- Volum I - Juego de tronos
- Volum II - Choque de reyes
- Volum III - Tormenta de espadas
- Volum IV - Festín de cuervos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada