dimecres, 9 de febrer de 2011

L'art de sobreviure a l'adolescència

Ningú no ignora com és de decisiva l’etapa de l’adolescència. Un període de temps ben important, en que deixem la infantesa en direcció a la joventut, com a camí necessari per arribar a ser una persona adulta en tota la seva plenitud.

Però alhora és també una difícil prova vital no solament pel noi o noia en qüestió, sinó també pels que l’envolten, ja siguin pares, germans, educadors...

Els problemes de vegades es produeixen per la dificultat de trobar les solucions adequades a les situacions que es plantegen. I és que ningú no neix ensenyat; però com sempre, als llibres podem trobar la resposta que ens calgui. Precisament, tenim un llibre de recent incorporació que us pot anar força bé quan es tracta de resoldre aquests afers. Es titula ¡Socorro! No quiero problemas. El subtítol és també molt esclaridor: Cómo mantenerte alejado de problemas. El signen diferents autors encapçalats per Felicia Law, i compta a més a més amb unes il•lustracions ben útils. És de fet, un llibre més aviat petit, però que condensa de manera sintetitzada tota una sèrie de temes susceptibles d’amargar-li la vida al noi o noia adolescent, i de pas a angoixar la seva família. Coses tan serioses com les drogues, el sexe, el bullying, les sectes, i moltes altres, tenen cabuda en aquest llibre que insistim, us pot anar molt bé. Sobretot perquè el que aporta són respostes raonables dictades per l’experiència i el sentit comú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada