dijous, 24 de febrer de 2011

Darreres visites...


Joan Lluís Giménez i Rosa Ribas

El passat dia 3 de febrer va venir a visitar-nos la Rosa Ribas (El Prat de Llobregat, 1963), una escriptora especialitzada en novel·la policíaca que ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria a Alemanya. L’autora va presentar La detective miope, una novel·la que explica el periple d’una peculiar detectiu per trobar els culpables de la mort del seu marit i la seva filla. Per donar a conèixer la protagonista de l’obra, l’escriptora va llegir als assistents els dos primers capítols del llibre. Això sí, no es va estendre en explicar l’argument de la novel·la per no desvetllar la trama. La Rosa Ribas, a més, va aprofitar l’ocasió per parlar de En caída libre, la seva darrera obra. Protagonitzada també per una dona, la comissària hispano-alemanya Cornelia Weber-Tejedor, es tracta de la tercera entrega de la sèrie que li ha donat més popularitat.

La presentació, conduïda per Joan Lluís Giménez, -company de la biblioteca-, va finalitzar amb les preguntes del públic. Els assistents van poder xerrar amb l’autora i aconseguir exemplar signats.

Joan Lluís Giménez, Juan Manuel Escrihuela i Pere Homs.
 
John Lennon i la seva música van ser els protagonistes de l’altra cita important viscuda en les darreres setmanes a la biblioteca. L’escriptor i crític musical Juan Manuel Escrihuela (Barcelona, 1957), va venir a parlar-nos de la seva primera novel·la, El sueño ha terminado, una història que imagina la vida del músic de Liverpool si no hagués estat assassinat el 1981 per Mark David Chapman. Tot i ser ficció, Escrihuela treballa sobre els personatges basant-se en la seves vides reals i juga amb elements que tots els fans dels Beatles coneixen. La seva hipotètica reunió és l’eix d’una trama d’intriga que no deixa de tenir un rere fons inquietant.
Escrihuela, que fins ara s’havia dedicat sobretot a escriure biografies d’artistes com David Bowie, Elton John, Joan Manuel Serrat o el mateix Lennon, va explicar que per ell la ficció era més fàcil perquè li permetia deixar anar la imaginació. L’acte va tancar-se amb la interpretació d’un dels temes més universals de Lennon, Imagine, a càrrec de Mariona Grau i Javi Atarés. Us deixem el vídeo de l'actuació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada