dijous, 17 de febrer de 2011

Cercador web de tots els equipaments culturals de Catalunya

El Departament de Cultura de la Generalitat ha posat en funcionament un cercador dels equipaments culturals de Catalunya (http://cultura.gencat.cat/pect/), que permet al ciutadà conèixer quines biblioteques, museus, teatres, espais d’art, arxius i centres culturals hi ha al seu municipi o comarca. Aquesta aplicació en línia posa per primera vegada a disposició dels ciutadans la informació de forma conjunta de totes les tipologies d’equipaments culturals dels municipis de Catalunya.
L’usuari pot fer la cerca per nom de l’equipament, per tipus d’equipament, per municipi, per comarca i per província. La fitxa de cada equipament mostra les característiques bàsiques i la informació pràctica del centre: adreça, correu electrònic, enllaç a la pàgina web, localització en un mapa i altra informació d’interès (horaris, contingut, etc.).
El cercador compta amb més de 3.500 entrades organitzades en set categories d’equipaments:

•Arxius

•Biblioteques
•Museus, col·leccions i centres d’interpretació

•Teatres i Auditoris

•Espais d’Art, sales d’exposicions

•Centres Culturals, casals de cultura i ateneus

•Altres equipaments d’ús cultural

Aquesta nova eina té per objectiu facilitar a la ciutadania l’accés a la informació dels equipaments culturals de Catalunya per fomentar-ne la participació activa en actes i espais culturals, tant en la seva àrea geogràfica de proximitat com en el conjunt del territori català.
El cercador s’ha conformat a partir de l’inventari d’equipaments que es va portar a terme en el marc dels treballs d’elaboració del Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya (PECCat 2010-2020). Aquest pla contempla, per primera vegada en una visió de conjunt i des d'una mirada territorial, la totalitat d'equipaments culturals considerats essencials per al benestar i gaudi de la ciutadania. Per aquest motiu el pla s'ha elaborat en consens amb el món local i s'ha acordat amb ajuntaments i diputacions de Catalunya.

Extret de: www20.gencat.cat/portal/site/CulturaDepartament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada