dimecres, 26 de gener de 2011

2011 Any Internacional dels Boscos

L’Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat 2011 com a Any Internacional dels Boscos. Per descomptat és una molt bona decisió, ja que destacar la importància de la superfície forestal del planeta és sempre ben oportú.

A la Biblioteca no falten un bon grapat de títols que tenen per tema els boscos, des de molt diversos punts de vista. Aquí us oferim uns quants a tall d’exemple:

La memòria del bosque: crónicas de la vieja selva europea: cultos y culturas, mitos, leyendas y tradiciones, escrit per Ignacio Abella. En la mateixa línia: La sabiduría de los árboles: historia, folklores, simbolismo, propiedades curativas, obra de Fred Hageneder. Pel que fa a la literatura, no podem evitar la presència dels clàssics: La crida del bosc, de Jack London; El bosque animado, de Wenceslao Fernández Flórez, i L’home que plantava arbres, de Jean Giono, són senzillament imprescindibles per a entendre els boscos en tota la seva dimensió. Interessant és també l’antologia Els arbres en la poesia catalana, que recopila la presència d’aquests éssers vius en la lírica de Casa nostra. No podem tampoc oblidar la biografia d’una persona fascinant, una gran activista africana: Wangari Maathai, la madre de los árboles: la primera Premio Nobel de la Paz africana, publicada per Stefan Ehlert. Precisament, sobre la figura d’aquesta dona, tenim també un conte per a nens: Wangari i els arbres de la pau: una història real de l’Àfrica, escrit per Jeannette Winter. Un altre conte absolutament deliciós és L’ós que abraçava els arbres, obra d’en Nicholas Oldland, recentment incorporada a la nostra Biblioteca. Finalment acabarem amb dos volums més dels llibres destinats als nens. Un es diu Contes del bosc i altres històries. L’altre és Esperit del bosc : contes d’arbres d’arreu del món. En ambdós casos són llibres amb diferents narracions a l’entorn dels arbres i els boscos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada