dimarts, 30 de juny de 2009

Us recomanem: Chicago


Chicago és una novel·la que parla d’egipcis. Sí, d’egipcis d’Egipte, no ho heu llegit malament. D’egipcis que viuen a uns Estats Units marcats pels atemptats de 11-S i que es troben desorientats en mig d’una societat que defensa uns valors molt diferents als seus.
L’autor, l’egipci Alaa Al Aswani, és un dentista que tot i haver aconseguit un gran èxit amb la seva anterior novel·la, l’Edifici Iaqubian, encara compagina l’escriptura amb l’odontologia.
Amb Chicago, Aswani torna a la ciutat on va acabar els seus estudis de medicina per explicar-nos les dificultats que troben els immigrants àrabs per adaptar-se a la realitat nord-americana.
La comunitat acadèmica de la Universitat d’Illinois és l’entorn triat per Aswani per evidenciar les diferències culturals entre orient i occident i ensenyar-nos a entendre-les, tot i que l’autor no s’estalvia una ferotge crítica de l’Egipte modern i del món àrab.
De tota manera, tampoc ens trobem davant un panflet polític, sinó d’una entretinguda història coral que vol aprofundir en el coneixement de diferents realitats humanes, que fuig de fanatismes i que s’esforça per tendir ponts de comprensió mútua lluitant contra la hipocresia i els tabús imposats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada