dissabte, 20 de juny de 2009

Perquè us feu una idea...

BIBLIOTECA ELISENDA DE MONTCADA
La Biblioteca Elisenda de Montcada, inaugurada el passat 28 de març, forma part del complex Montcada Aqua, un equipament que ofereix a la vegada esport, cultura i lleure, ja que també disposa d’un centre esportiu amb piscina i d’un teatre-auditori que properament obrirà les seves portes al públic.
La biblioteca inicia aquesta nova etapa posant a l’abast del públic 42.000 llibres, 5.000 documents d'àudio i més de 200 títols de revistes i diaris, sense comptar dvd’s i tota la informació a la que permet accedir a través de serveis en línia. Clar que hem de recordar que amb el trasllat, la biblioteca no només creix en termes quantitatius, sinó que també fa un pas endavant qualitatiu convertint-se en la biblioteca central urbana de la població, de la que depèn la del barri de Can Sant Joan.

Pel que fa a instal·lacions, el centre ofereix més de 2.300 m² distribuïts en quatre plantes obertes que permeten l’entrada de molta llum natural. Només entrar trobem la sala general amb el taulell central, l’àrea de diaris i revistes, l’espai de còmics per a adults i les guies i llibres de viatges. Si baixem les escales cap a la planta -1, ens toparem amb la zona de música i imatge. El que primer ens cridarà l’atenció són els ordinadors amb connexió a internet, però si ens movem una mica veurem que aquesta sala, la més gran, compta amb bona part del fons documental de la biblioteca, inclosa la secció de novel·les, i que a més disposa de sales de treball i una aula multimèdia dedicada a la formació. A la planta 1 trobem el servei d’informació i referència i la major part de les obres de consulta. També la col·lecció local i un espai habilitat pel fons especial Juan Ramón Masoliver, que recollirà el patrimoni bibliogràfic d’aquest periodista i escriptor . Si ens decidim a pujar encara més, arribarem a la planta 2, la sala infantil, que també compta amb una sala per organitzar tallers de manualitats i un espai per a petits lectors amb mobiliari adaptat pels més menuts.L’aposta cultural de la biblioteca culmina amb un espai per exposicions i conferències amb entrada independent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada